Karine Jekel

Karine Jekel kinderboekenschrijver


“Schrijven en lezen zijn mijn grootste hobby’s.”

Leven en wonen

Op 10 september 1986 hielden mijn ouders mij voor het eerst in hun armen. Ruim drie jaar later kreeg ik er een broertje bij. Al mijn hele leven woon ik in Houten. Tot mijn 21e samen met mijn ouders en broertje, en daarna met mijn vrouw Natasja en onze huisdieren.

Schrijven

Als klein meisje zei ik al dat ik later schrijfster wilde worden. Soms schreef ik gedichtjes of een kort verhaaltje, maar heel serieus was ik er niet mee bezig. In 2010 vond ik het tijd worden om dat eindelijk wél te gaan doen. Sindsdien heb ik verschillende schrijfcursussen gevolgd. Ik schrijf verhalen voor volwassenen en kinderen en heb een paar schrijfwedstrijden gewonnen, bijvoorbeeld met Vluchten voor de woeste draak.

Vooral kinderboeken schrijven vind ik superleuk! Ik schrijf graag verhalen met veel vaart en humor, zoals Rover en Broertje en Prins ontvoerd!Als ik mijn verhalen later teruglees, moet ik soms lachen om de grapjes die ik zelf heb bedacht. Gek, hè?

Thuis heb ik een kamer ingericht als schrijfkamer: een lekkere stoel waar ik in kan schrijven, op de laptop of gewoon met een schrift en een vulpen. Ook staat er een bureau voor mijn laptop. Maar ik zit ook vaak beneden te schrijven, op de bank in de woonkamer of aan de keukentafel. En als ik eens op een andere plek wil werken, ga ik naar een cafeetje of naar de bibliotheek in Houten.

Zou jij ook wel eens een verhaal willen schrijven? Misschien heb je iets aan mijn schrijftips!

Werk

Negen jaar lang heb ik bij een educatieve uitgeverij gewerkt waar ik lesmateriaal schreef voor mensen die uit een ander land komen en nu de Nederlandse taal willen leren. Sinds 2018 werk ik bij educatieve uitgeverij Delubas, als auteur en redacteur voor het basisonderwijs.

Hobby’s

Schrijven en lezen zijn mijn grootste hobby’s, natuurlijk. Verder zijn er veel dingen die ik leuk vind om te doen! Bijvoorbeeld yoga, wandelen, koken, ukelele spelen en gezellige dingen doen, zoals uit eten of naar de dierentuin of bioscoop gaan.

Lievelingsdier

Dat is Olle natuurlijk! Ons hondje waarmee ik boven aan deze pagina op de foto sta. Moppie, hè?

Lievelingseten

Lasagne, patat, sushi, linzensoep, chips, chocola, pannenkoeken, pizza…

Lievelingskleur

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik een slaapkamer met blauwe vloerbedekking, één roze muur, één paarse muur, twee lichtgroene muren en gordijnen met al die kleuren bij elkaar. Nu staan er twee oranje banken in mijn woonkamer, en in mijn schrijfkamer staat een knalgele luie stoel. Er zijn dus veel kleuren die ik mooi vind! Maar als ik moet kiezen: paars.