Over Karine

Karine Jekel kinderboekenschrijver


“Schrijven en lezen zijn mijn grootste hobby’s.”

Leven en wonen

Op 10 september 1986 hielden mijn ouders mij voor het eerst in hun armen. Ruim drie jaar later kreeg ik er een broertje bij: Janno. ‘Wanneer gaat ie nou weer weg?’ vroeg ik toen hij een week oud was. Gelukkig zijn we uiteindelijk dikke vrienden geworden!

Al mijn hele leven woon ik in Houten. Tot mijn 21e samen met mijn ouders en broertje, en daarna met mijn vrouw Natasja. Op de foto zie je mij met ons hondje Olle. Schatje, hè? Vroeger was ik bang voor honden. Dat zou je nu niet meer zeggen!

Schrijven

Als klein meisje zei ik al dat ik later schrijfster wilde worden. Soms schreef ik gedichtjes of een kort verhaaltje, maar heel serieus was ik er niet mee bezig. In 2010 vond ik het tijd worden om dat eindelijk wél te gaan doen. Ik ging schrijfcursussen volgen en ben nooit meer gestopt met schrijven. Ik schrijf graag verhalen met veel vaart en humor, zoals Rover en Broertje en Prins ontvoerd! Als ik mijn verhalen later teruglees, moet ik soms lachen om de grapjes die ik zelf heb bedacht. (Oké, dat is misschien een beetje gek ;-))

Ook schrijf ik veel gedichten. Die laat ik graag lezen via Instagram. En in mijn webshop verkoop ik gedichtenkaartjes. Ik schrijf ook gedichten op maat. Dat is superleuk om te doen! Mensen mailen mij bijvoorbeeld omdat ze een gedicht willen voor hun jarige zus, voor iemand die gaat trouwen of om iemand te troosten… En dan schrijf ik iets moois voor ze.

Thuis heb ik een kamer ingericht als schrijfkamer: een lekkere stoel waar ik in kan schrijven, op de laptop of gewoon met een schrift en een vulpen. Ook staat er een bureau voor mijn laptop. Maar ik zit ook vaak beneden te schrijven, op de bank in de woonkamer of aan de keukentafel. En als ik eens op een andere plek wil werken, ga ik naar een cafeetje of naar de bibliotheek, of ik ga op mijn picknickkleed en Olle in de natuur zitten! Dat is nou het leuke van schrijven: het kan overal.

Werk

‘Huh, is schrijven niet je werk dan?’ Zeker wel! Maar daarnaast werk ik bij educatieve uitgeverij voor Delubas, waar ik samen met mijn collega’s lesmateriaal en kinderboeken maak voor het basisonderwijs. Ook daar moet ik dus veel lezen en schrijven!

Hobby’s

Schrijven en lezen zijn mijn grootste hobby’s, natuurlijk. Verder zijn er veel dingen die ik leuk vind om te doen! Bijvoorbeeld yoga, wandelen, ukelele spelen, uit eten gaan, kralenarmbandjes maken, knuffelen met Olle…

Lievelingsdier

Dat is Olle natuurlijk!

Lievelingseten

Lasagne, patat, sushi, linzensoep, chips, chocola, pannenkoeken, pizza…

Lievelingskleur

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik een slaapkamer met blauwe vloerbedekking, één roze muur, één paarse muur, twee lichtgroene muren en gordijnen met al die kleuren bij elkaar. Nu staan er twee oranje banken in mijn woonkamer, en in mijn schrijfkamer staat een knalgele luie stoel. Je snapt het al: de regenboog is mijn lievelingskleur :-)