Boeken

Het zonnige zomerboek

kinderboek voorleesboek zomer kamperenMaak een feestje van de zomer van 2020 met Het zonnige zomerboek, een fleurige voorleesbundel met verhalen voor kinderen van 4-8 jaar. Voor deze bundel schreef ik het verhaal Dierengeluiden in de nacht.

In deze heerlijke dikke bundel vind je vrolijke voorleesverhalen over het vieren van de zomer. Over zeemeerminnen op het strand, bootje varen in je eigen woonkamer, met een olifant op fietsvakantie gaan, uit de hand gelopen watergevechten en ijsjes om van te smullen.

De laatste getuige

De laatste getuige is een boek van Frank Krake. Voor de Leeslicht-serie van uitgeverij Eenvoudig Communiceren heb ik dit boek hertaald in eenvoudig Nederlands. Zo kunnen ook laaggeletterde lezen over het bijzondere leven van Wim Aloserij tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“De Duitsers sturen alle Nederlandse jonge mannen naar Duitsland om daar te werken. Ook Wim moet gaan.”

Leeslicht, Tweede Wereldoorlog, laaggeletterdheidWim is 16 jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Hij woont in Amsterdam en is van plan om slager te worden. Maar de Duitsers sturen alle Nederlandse jonge mannen naar Duitsland om daar te werken. Ook Wim moet gaan. Het lukt hem om terug naar Nederland te vluchten en onder te duiken bij een boer. Maar hij wordt gepakt en naar een Duits concentratiekamp gestuurd. En dan begint voor Wim de gruwelijke oorlog pas echt …

Het verhaal van een gewone Amsterdamse jongen uit Kattenburg, die buitengewoon veel pech en toch ook weer heel veel mazzel heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een verhaal waar ook jongvolwassenen in willen lezen en waaruit ze veel informatie over de oorlog zullen halen.

Het wonderlijke winterboek

Eind 2019 verscheen Het wonderlijke winterboek, een prachtige winterse voorleesbundel met verhalen voor kinderen van 4-8 jaar. Voor deze bundel schreef ik het verhaal De muts van de kerstman.
kinderboek voorleesboek winterverhaal kerstverhaalIn deze bundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de winter. Over Sint en Piet, die soms wel een beetje hulp kunnen gebruiken, over een prachtig midwinterfeest, over een kerstman die zijn muts kwijt is, over een onsmakelijk kerstdiner, en over héél veel oliebollen…

De blauwe gitaar

Mijn derde kinderboek is een verhalenbundel met vier korte verhalen voor anderstalige kinderen van 10-12 jaar: De blauwe gitaar. Deze bundel verscheen in 2019.

omslag kinderboek De blauwe gitaar voor anderstaligen van Karine JekelEen eetcafé zonder kok. Een poes die Muis heet. Verstoppertje spelen met nieuwe vrienden. En een zoektocht naar een blauwe gitaar.

De vier verhalen in dit boek zijn allemaal anders. Maar één ding is steeds hetzelfde: bijzondere kinderen die een bijzonder avontuur beleven.

Prins ontvoerd!

Mijn tweede kinderboek verscheen in 2017: Prins ontvoerd!. Het is een AVI-samenleesboekje op niveau E4-E6.

“Altan en prins Ferran worden samen ontvoerd. Om te ontsnappen, zullen ze moeten samenwerken.”

kinderboek Prins ontvoerd van Karine Jekel
De vader van Altan is butler in het koninklijk paleis. Altan gaat een dagje met hem mee. Leuk? Mooi niet, want in het paleis woont de meest verwende jongen van het land: prins Ferran.
Die dag worden Altan en prins Ferran samen ontvoerd. Om te ontsnappen, zullen ze moeten samenwerken. Maar houdt Altan het vol met de vervelende prins?

Rover en Broertje

In oktober 2014 is mijn eerste kinderboek verschenen: Rover en Broertje!

“Het roven gaat een tijdje goed, tot de politie eraan te pas komt.”

omslag Rover en Broertje van Karine Jekel

Robin en Bram zijn twee stoere broertjes. Op een dag blijken hun ouders plotseling verdwenen te zijn. Daardoor moeten de broers het met zijn tweeën zien te rooien. En dat valt nog niet mee! Om eten te kunnen kopen, besluiten ze te gaan roven. Robin noemt zichzelf voortaan Rover en Bram noemt hij Broertje. Het roven gaat een tijdje goed, tot de politie eraan te pas komt. Dan beginnen Rover en Broertje hun ouders te missen. Ze besluiten naar hen op zoek te gaan, maar waar moeten ze beginnen?